Intelligente boliger og installationer

Forestil dig muligheden for fuld kontrol af lys, el, klima, multirum, hjemmebiograf, overvågning, billede og lyd med blot ét tryk på et touchpanel. Med en intelligent IHC løsning, kan det hurtigt blive en realitet. I det moderne hjem, taler alle systemer sammen. Det giver større komfort, bekvemmelighed og sikkerhed.

Du kan også få et smart hjem

IHC kan installeres i alle huse


I dag er det mere reglen end undtagelsen, at nybyggede huse installeres med IHC, mens en IHC installation oftest kun installeres i ældre huse, såfremt huset skalrenoveres.

Der findes også en trådløs løsning (wireless), som gør det muligt at installere IHC, uden at skulle trække en masse ledninger. Dette anlæg gør det muligt ved hjælp af en fjernbetjening at styre lyset i andre rum uden at skulle være der fysisk.

Mange fordele ved en IHC løsning

En IHC installation kan give større sikkerhed mod bl.a. indbrud, brand, gasudslip og vandspild fra utætte rør.

Der kan spares på udgiften til varme samt el, da det er muligt bedre at kunne tilpasse forbruget efter ens behov.

Lys og varme kan tilpasse for at opnå bedre komfort.

Lys installationerne tilpasses efter egne ønsker.

IHC installationen kan let udvides i forbindelse med fremtidssikring.

En IHC installation kan gøre din bolig mere attraktiv, i salgsøjemed.

El som passer til dig

Uanset om du renoverer eller bygger nyt, er el-installationen et væsentligt element, som sikkert ikke bliver lavet om de næste mange år. Derfor får du her nogle væsentlige områder, som du bør overveje grundigt inden du går i gang.

Traditionel eller intelligent el-installation?

En traditionel el-installation giver dig lys og strøm i dit hjem. Du kan vælge øge komforten ved at installere lysdæmpere, timere og bevægelsesmeldere, som på hver sin måde bidrager med hygge og automatiske funktioner.

For langt de fleste renoveringsopgaver, vil udgangspunktet være en traditionel el-installation, som du ved at tilføre nye funktioner og nyt design, kan få gjort både lækker og tidssvarende.

En intelligent el-installation giver dig ud over lys og strøm en række andre muligheder i form af komfort, sikkerhed og multimedie LK IHC Control, som er den intelligente el-løsning, giver dig frihed til at ændre hvordan el-installationen fungerer – også efter den er etableret. Det bestemmes nemlig ikke af kabler, men af et software-program. Du kan fx ændre, hvor du tænder en lampe eller vælge at lade lyset i badeværelset slukke automatisk, når det ikke længere bruges.

IHC El-kontakt med funktionssymbolerMed en intelligent el-installation kan du også få lysscenarier, som tænder flere lamper eventuelt på tværs af rum på én gang med ét tryk – nogle måske endda på dæmpet lysstyrke.

Sikkerhedsmæssigt kan dit hjem blive præcis så sikkert, som du ønsker det. Blandt mulighederne er tyverisikring, sikring mod strømudfald og overfaldsalarm for blot at nævne nogle.

Ønsker du lokalt netværk, skal du kigge nærmere på LK Net eller LK IHC Net Basic. Begge systemer giver dig gennem samme stiktype enten tv-, data- eller telefonsignal. Du kan selv bestemme, hvilke stik som skal kunne hvad – og ændre det, hvis du skifter mening.

Prøv den trådløse frihed med LK IHC Wireless

En trådløs kontakt er egentlig en fjernbetjening udformet som en kontakt. Kontakten er batteridrevet og indgår i IHC Wireless-systemet, som består af sendere og modtagere. Når du trykker på kontakten, sender den signal til en stikkontakt, et lampeudtag eller et andet IHC Wireless-produkt, som modtager signalet og udfører den ønskede funktion som fx at tænde, slukke eller dæmpe lyset.

LK IHC Wireless er særdeles velegnet ved renovering af lejligheders gamle el-installationer. Få nye muligheder uden at skulle starte helt forfra med installationen.

Netværk og installation

HH Installation har stor erfaring i at lave føringsveje og gennemføringer til kabeltræk af alle typer kabler. Vi kan trække kabler på selv svært tilgængelige steder.
Korrekt kabelføring fra HH Installation

Kablet netværk


Det lokale netværk i din virksomhed er en vital del for at tingene fungerer.

De kabler, der transporterer datasignalerne, har en stor del at sige hvad angår hastighed. Ud over selve kablet er det også væsentligt hvad der fremføres sideløbende med datakablet.

Typiske kobberinstallationer holder 15-20 år, hvor i mod aktivt udstyr oftest skiftes efter 3-4 år. Som det er i dag har alle pc’ere netkort som understøtter 1Gbit og kunne i teorien nøjes med kat5E kabling men da udviklingen er i rivende fart og maskiner udskiftes ofte så er det en klar fordel at lave netværk i forhold til kat6A standarden og derved fremtidssikre installationen. Installationsprisen er IKKE 10 gange højere, men datatransmissionen er 10 gange hurtigere.​

80% af de installationer der findes i dag er lavet med uskærmet kabel og de har indtil nu virket fint på hastigheder op til 1Gbit. Det vi ser i de nye installationsstandarder for 10Gbit er, at uskærmede installationer er meget modtagelige for udefrakommende elektromagnetisk støj (EMI). Det kan f.eks. være fra mobiltelefoner og andre trådløse sendere. Samtidig kræver standarderne en højere afstand fra uskærmede datakabler til stærkstrøm. Skærmede kabler er i sig selv sikret mod udefrakommende støj. Respektafstanden på uskærmede kabler er 10 gange større end tilsvarende skærmede kabler.

​De forskellige kategorier og deres performance

Kat 5E
Standarden fra 2002, kører op til 1Gbit.

Kat 6
Standarden fra 2002, kører op til 1Gbit

Kat6A
Standarden fra 2010, kører op til 10Gbit

Kat7A
Standarden fra 2010, forberedt op til 40Gbit, men bruger ikke de almindelige RJ45 stik.